Український риба лка Олександр Федорович, який вижив після зіткнення рибальського баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі, вже перетнув російсько-український кордон і прямує додому.

Про це йдеться у коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«Генеральним консульством України у Ростові-на-Дону спільно з прикордонними і митними органами надано необхідне сприяння поверненню
Федоровича на Батьківщину, у т.ч. забезпечено оформлення необхідних
документів. 6 листопада о 10:30 він перетнув українсько-російський кордон і в даний час прямує додому», - йдеться у повідомленні.

У той же час у МЗС висловили надію на об'єктивне і неупереджене розслідування інциденту, який призвів до загибелі громадян України.

Як повідомляв ForUm, українському рибалці Олександру Федоровичу змінили запобіжний захід, звільнивши його від підписки про невиїзд.

24 вересня Генеральна прокуратура України звернулася до генпрокуратури Російської Федерації щодо інциденту, який стався 17 липня в Азовському морі.

У РФ розслідували кримінальну справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже пред'явили звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії сталося 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка. У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126