Органи прокуратури Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України про передачу розслідування кримінального провадження стосовно рибалки Олександра Федоровича, який вижив після зіткнення рибальського баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

«Кримінальне провадження стосовно українського рибалки Олександра Федоровича найближчим часом буде передано українським правоохоронцям», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 24 вересня Генеральна прокуратура України звернулася до генпрокуратури Російської Федерації з питання інциденту, що стався 17 липня в Азовському морі.

У РФ розслідували кримінальну справу проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже пред'явили звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії сталося 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка. У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130