Корупція - значна перешкода для розвитку держави, тому влада налаштована на проведення жорсткої антикорупційної політики. Про це Президент України Віктор Янукович заявив, виступаючи під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві, повідомили ForU m'у у прес-службі Глави держави.

«З початку 2011 року зроблено кілька кроків, спрямованих на створення сучасного законодавства переважно превентивного характеру. Тільки за 2013 рік прийнято чотири антикорупційних закони, які повністю відповідають європейським стандартам у цій сфері», - сказав він.

За його словами, посилюються можливості Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, вдосконалюється система антикорупційних інституцій.

«Серед найбільш складних, але принципових завдань найближчого часу - наведення порядку у державних закупівлях, зокрема, приведення законодавства до стандартів прозорості, доброчесності, створення умов для доступу на цей ринок іноземних партнерів», - підкреслив Президент.

«Ми налаштовані на потужний і системний удар по корупції в країні. Така політика повинна принести радикальні зміни на краще у цій застарілій проблемі, з якою, на жаль, Україна тісно асоціюється у свідомості світового співтовариства в останнє десятиліття», - підкреслив Глава держави, додавши, що Україна сповнена рішучості і на далі рухатися по шляху розвитку інститутів держави на основі принципів демократії та економічної свободи.

Нагадаємо, в Україні відновлено роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів та протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, яка повинна боротися з проблемою рейдерства та корупції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1903