Питання захисту прав інвесторів та створення комфортних умов для ведення бізнесу залишаться під особистим контролем Президента України Віктора Януковича.

«Реформи щодо створення комфортних умов ведення бізнесу, дерегуляції, захисту прав інвесторів будуть і надалі залишатися під особистим контролем Президента і визначатися як пріоритет діяльності уряду», - сказав Янукович, виступаючи під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві.

За його словами, активне залучення іноземних інвестиційних ресурсів може стати важливою фінансовою основою модернізації економіки. Саме тому, зазначив Президент, сприяння залученню інвестицій в Україну – одне із першочергових завдань економічної політики держави.

Він нагадав, що ключовим завданням Програми економічних реформ, прийнятої у 2010 році, є створення максимально сприятливого бізнес-клімату для інвесторів.

«Врешті-решт , наші зусилля були сприйняті в світі - в останньому рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Україна покращила свої позиції відразу на 28 пунктів (до 112 місця). Нас визнали країною, що досягла високих результатів у поліпшенні регуляторного середовища у 2012/2013 році серед 189 країн», - зазначив Глава держави.

Разом з тим він підкреслив, що місце в рейтингу - не самоціль, оскільки основним показником реформ є довіра інвесторів, виражена у вкладених інвестиціях і реалізованих проектах.

«Яскравий приклад - співпраця з провідними газовидобувними компаніями Shell, Chevron, Eni, EDF з розробки родовищ сланцевого і шельфового газу в Україні , що в перспективі дасть можливість диверсифікувати джерела видобутку і значно знизити залежність держави від імпортних поставок енергоносіїв», - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна суттєво просунулася на шляху модернізації вітчизняної економіки і поліпшення умов ведення бізнесу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144