У даний час пропускна спроможність пунктів пропуску на російсько-українському кордоні повністю відновлена. Про це повідомляє Федеральна митна служба Російської Федерації.

Як наголошується у повідомленні, ситуація на російсько-українському кордоні у регіоні діяльності Південного митного управління нормалізувалася.

Вранці 5 листопада перед міжнародним автомобільним пунктом пропуску (МАПП) Новошахтинськ Ростовської митниці очікували митного оформлення 30 вантажних транспортних засобів, за минулу добу оформлено - 88 фур. Перед МАПП Весело-Вознесенка Таганрозької митниці - 40 вантажівок, оформлено за добу - 76. Перед МАПП Матвіїв Курган Таганрозької митниці в черзі - 33 вантажних автомобіля, оформлено за добу - 42.

Всього за перший тиждень в нових умовах через ці пункти пропуску прослідувало 2486 вантажних автомобілів (у тому числі: 1148 - на в'їзд в РФ, 1338 - на виїзд і з РФ).

Як зазначають у ФМС, не всі перевізники виявилися готові до нових правил транзитних перевезень, які почали діяти з 28 жовтня.

У результаті вже 31 жовтня на російсько-українському кордоні утворилася черга з вантажних автомобілів.

Нагадаємо, раніше у трьох пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з Російською Федерацією спостерігалося скупчення декількох десятків вантажних транспортних засобів. У Держприкордонслужбі вважають, що ситуація виникла в результаті змін певних митних правил, введених російською стороною.

Зокрема, з 28 жовтня Федеральна митна служба РФ поширила своє рішення про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митні органи, підлеглі Південному митному управлінню .

Поведінка РФ на митному кордоні з Україною і погрози запровадити мита на українські товари суперечить світовим тенденціям спрощення митного контролю, міжнародними документами СОТ, інтересам самої Росії і країн Митного союзу, сказав урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485