У Києві сьогодні відбулася церемонія запалювання вогню Вічної слави біля меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». Як передає кореспондент ForUm 'у, у церемонії взяли участь голова міської державної адміністрації Олександр Попов, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, представники Всеукраїнської Ради церков і ветерани-визволителі Києва.

Право запалити Вічний вогонь надали вихованцю Київського військового ліцею ім.Богуна Миколі Бойку .

Після цього відбулася церемонія покладання Гірлянди військової слави і була оголошена хвилина мовчання, якою вшанували пам'ять загиблих під час війни.

«Ми - діти повоєнних років - щасливі люди, бо народилися під час мирного неба і живемо у незалежній країні. Ми пам'ятаємо, якою ціною була завойована перемога і, в тому числі, звільнення Києва. Наш обов'язок - передати правдиву історію про війну. Київ носить звання міста-героя, таким званням удостоєні всього 14 міст у світі, і вони його носять не тільки завдяки воїнам-визволителям, але і жителям, які зробили свій внесок», - зазначив Попов, який привітав киян та гостей столиці зі святом.

Також під час церемонії була продовжена естафета військової слави, яка проходить в Україні. Київ, якому привезли капсулу з землею звільнених міст-героїв і з Дніпропетровська, передав її Черкасам.

Потім учасники церемонії поклали квіти до монумента Батьківщини-матері.

Нагадаємо, у Києві 6 листопада відзначають 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147