Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголошує, що уряд приділяє велику увагу боротьбі з рейдерством, повідомляє урядовий портал.

«З рейдерством в Україні найближчим часом буде покінчено, і кошти всіх інвесторів будуть надійно захищені. Це один і з головних напрямів нашої діяльності», - сказав Азаров 5 листопада, виступаючи на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України».

Разом з тим він підкреслив, що у модернізацію своєї економіки Україна повинна вкласти понад 160 млрд євро. За його словами, такі кошти можна залучити тільки після принципового поліпшення інвестиційного клімату.

«Для того, щоб модернізувати економіку України у відповідності з діючими в Європі стандартами і технічними нормами, необхідні колосальні зусилля і колосальні кошти. За нашими оцінками, це приблизно 150-165 мільярдів євро. Такі величезні кошти можуть прийти в Україну тільки тоді, коли ми реально створимо сприятливий для залучення інвестицій клімат. Саме на це і націлена наша політика», - підсумував Азаров.

За словами Азарова, Президент України Віктор Янукович проявив мужність і далекоглядність, почавши курс реформ. При цьому він підкреслив, що реформи розраховані як на короткострокову, так і довгострокову перспективу. За словами прем'єра, реформи повинні створити сприятливі умови для розвитку вітчизняної економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156