Компанія «Лоренс і Гре єм» (Laurence and Graham) направила позов у суд Женеви і петицію до Міністерства юстиції США про повернення Україні незаконно вивезених коштів.

Про це повідомив журналістам на брифінгу в Києві директор департаменту правової роботи Міністерства доходів і зборів України Владислав Кочкаров, передає «Інтерфакс-Україна».

«Мета цих позовів - повернення коштів, незаконно вивезених з України колишніми прем'єр-міністрами Юлією Тимошенко та Павлом Лазаренком», - заявив він.

За словами Владислава Кочкарова, Україна залучила до роботи британську «Лоренс і Греєм» (Laurence and Graham) як одну і з провідних міжнародних фірм, яка має багатий досвід у веденні великомасштабних і складних міжнародних справ про шахрайство та повернення активів.

«Міністерство виходить, насамперед, з інтересів наповнення бюджету України, щоб забезпечити безумовне виконання соціальних зобов'язань держави», - пояснив позицію Міністерства Владислав Кочкаров.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США і Швейцарії для захисту інтересів Держави Україна у справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюється група осіб, включаючи українських екс-прем'єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183