У Києві 6 листопада відзначають 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників. У цей день як для ветеранів, так і для молоді заплановано низку урочистих заходів, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Так, о 08:40 розпочнеться церемонія запалювання Вічного вогню біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни та покладання Гірлянди військової слави.

О 10:00 Президент України Віктор Янукович разом з головою КМДА Олександром Поповим та ветеранами покладуть квіти до могили Невідомого солдата у парку Слави.

О 10:30 відбудеться масштабне покладання квітів до могили Невідомого солдата - вшанувати героїв прийдуть працівники підприємств, трудові колективи організацій, громадськість. Біля станції метро «Арсенальна» бажаючі зможуть безкоштовно отримати символіку свята.

Об 11:00 на Майдані Незалежності розпочнеться урочистий ритуал підняття Штандарта під постріли гармати. Після церемонії по Хрещатику (від Бессарабської до Європейської площі) пройдуть військово-історична хода та марш-парад військових оркестрів за участю почесної варти внутрішніх військ МВС України у супроводі оркестру ВВ МВС України та парад духових оркестрів.

Також ветеранів запросили на святковий концерт, який відбудеться у Національному палаці мистецтв «Україна». Для них будуть співати Тіна Кароль, Таїсія Повалій, Руслана, Олександр Пономарьов.

О 12:00 біля Київського Палацу дітей та юнацтва на вулиці Мазепи,13, відбудеться Мітинг пам'яті, а о 12:15 розпочнеться святковий концерт «Визволителям Києва честь і слава» за участю дитячих творчих колективів навчальних закладів міста.

Крім цього, о 12:00 у Парку Вічної Слави біля пам'ятника Невідомому солдату відбудеться Вахта пам'яті (Пост №1), яка була відновлена 28 жовтня 2013 року, у День визволення України від фашистів.

О 12:05 у Києві буде оголошена загальноміська "хвилина мовчання". В цей час рух громадського транспорту буде призупинено на хвилину, а у храмах столиці задзвонять дзвони. Міська влада просить усіх небайдужих приєднатися до акції і зупинитися на одну хвилину.

О 16:30 біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни стартує Молодіжний флешмоб пам'яті «Спасибі за Київ».

У парку Слави о 18:00 розпочнеться меморіальна акція «Вшануймо пам'ять визволителів». Кияни та гості столиці отримають лампадки зі свічками і встановлять їх біля могили Невідомого солдата. Лампадки всім бажаючим будуть видавати до 22:00.

На Майдані Незалежності о 19:30 розпочнеться святковий концерт за участю гуртів «Скай», «Друга ріка», Арсена Мірзояна.

Кульмінацією святкування 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників стане святковий феєрверк, який прозвучить о 21:50.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

707