Молдова зацікавлена у підписанні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це заявив прем'єр-міністр Республіки Молдова Юріє Лянке під час зустрічі з главою українського уряду Миколою Азаровим, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі у Вільнюсі відповідає не тільки національним інтересам України, але й національним інтересам Республіки Молдова. Тому ми бажаємо вам знайти внутрішній і зовнішній компроміс, і для нас великим успіхом у Вільнюсі буде не тільки наше парафування (Угоди про асоціацію), але і особливо - ваше підписання. І якщо ми можемо допомогти у цьому плані, ми з задоволенням це зробимо», - сказав Лянке.

Він також висловив сподівання, що на Вільнюському саміті його країна отримає від Єврокомісії схвалення Плану дій щодо введення безвізового режиму.

Україна і Молдова домовилися активізувати двостороннє торговельно-економічне співробітництво. Зокрема, Лянке запросив українського колегу відвідати Кишинів з візитом, у рамках якого провести бізнес-форум.

Азаров прийняв це запрошення і підкреслив, що активізації взаємодії буде сприяти і проведення засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

«Ми з вами не провели у травні 2012 року чергове засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Давайте домовимося і проведемо таке засідання. Такий механізм дозволяє набагато швидше вирішувати нагальні питання двосторонньої співпраці», - сказав прем'єр-міністр України.

При цьому він запропонував провести таке засідання у першому кварталі 2014 року.

Як повідомляв ForUm, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205