Передбачена Угодою про асоціацію з Європейським Союзом гармонізація українського законодавства розширить можливості країни щодо реалізації спільних з ЄС проектів у багатьох галузях економіки. Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький у програмі «Національний інтерес» на каналі БТБ.

«Якщо ми говоримо про гармонізацію законодавства, правил і практик, які у цих сферах застосовуються у Європейському Союзі, то це означає можливість виходу на реалізацію спільних проектів. Спільні проекти у космосі, у сфері природокористування, в енергетиці. Я думаю, що вони багато чого варті. Це не тільки торгівля, це відкриває широкі можливості для глибокого інвестиційного співробітництва», - підкреслив П'ятницький.

Він зазначив, що співробітництво в багатьох галузях відбувається вже зараз, але це співпрацю між країнами, «які не мають такого глибокого партнерського майбутнього». При цьому Угода про асоціацію містить інструменти співпраці з ЄС, які відкривають для України нові горизонти.

«Тут ми говоримо не про членство у Європейському союзі, але ми говоримо про глибоке партнерське майбутнє і, що головне, участь України у єдиному європейському ринку . Це взагалі загальна тенденція нашого руху до ЄС, або до європейської інтеграції - політична асоціація та економічна інтеграція», - зазначив урядовий уповноважений.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181