У відносинах України і Хорватії є великий потенціал, який допоможе нашій країні мати важливого ділового партнера у Балканському регіоні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході українсько-хорватського бізнес-форуму заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

«Обсяги товарообігу у першому півріччі 2013 року наближаються до показника у 50 мільйонів доларів США. Ми вважаємо, що наш потенціал не вичерпаний до кінця. Україна розглядає Хорватію як важливого партнера з Балканського регіону. Перед діловими людьми наших держав відкриваються широкі перспективи у сфері залучення інвестицій та можливості для розвитку ефективного партнерства. Є велика зацікавленість продовжувати партнерство в енергетичному секторі, сільському господарстві і туризмі», - заявив він.

За словами Чижикова, заплановане підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі сформує більш привабливі умови для бізнесу.

Також у рамках форуму відбулося підписання Угоди про створення Українсько-хорватської ділової ради між Торгово-промисловою палатою України і Хорватською господарською палатою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131