На керівника львівського супермаркету «Арсен», де були придбані кури-гриль, якими отруїлися понад 30 осіб, накладено штраф у сумі 408 гривень.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявила начальник епідеміологічного відділу Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Оксана Пушкарьова, повідомляє «УНІАН».

«Це максимальний штраф, дозволений законодавством», - зазначила Пушкарьова.

Вона також повідомила, що стосовно супермаркету застосована фінансова санкція на реалізацію продукції, яка не відповідає нормативам, у розмірі 6,443 тис. грн.

«Також до адміністративного суду подано заяву з метою заборони виробництва і реалізації продукції з м'яса птиці у кулінарному відділі цього супермаркету», - зазначила начальник відділу.

Пушкарьова також поінформувала, що у холодильних камерах супермаркету було виявлено 30 кг простроченої продукції м'яса птиці, яке не було утилізоване .

Нагадаємо, кура ми-гриль, придбаними у супермаркеті Львова 23-26 жовтня, отруїлися понад 30 осіб. У 26 пацієнтів Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та одного пацієнта Самбірської міської інфекційної лікарні виділена культура Salmonella enteritidis.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію об'єктового рівня через випадки масового отруєння людей у результаті вживання курей-гриль і з супермаркету «Арсен» у Львові.

За даними СЕС, львівські кури-гриль зберігалися довше норми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243