Радник Президента , уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів, голова представництва України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв порівнює підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС за важливістю з падінням Берлінської стіни для німців у 1990-х роках.

Про це він сказав у відеоінтерв'ю Королівському інституту міжнародних відносин Chatham House (Лондон, Великобританія).

«Ця угода не є подарунком, це дорожня карта дуже болісних, але системних і дуже важливих реформ для країни... Для нас це угода, навіть з геополітичної і геостратегічної точок зору, є такою ж важливою , як і падіння Берлінської стіни для Німеччини на початку 1990-х», - цитують Єлісєєва «Українські новини».

Єлісєєв нагадав, що Україна зробила вибір на прагненні рухатися по шляху євроінтеграції, враховуючи сильний тиск на країну ззовні з боку третіх країн.

«Ми зрозуміли, що для нас (підписання Угоди) - це слідування цінностям, які не продаються», - додав Єлісєєв.

Тому, за його словами, Україна налаштована робити все для розвитку конструктивного діалогу і співпраці з Росією.

«У той же час ми віримо, що ця угода буде корисною для нашого сусіда з точки зору консолідації демократії і забезпечення взаємовигідної торгівлі між двома країнами», - зазначив Єлісєєв.

Україна продовжує виступати за проведення тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією для залагодження всіх спірних питань, нагадав Єлісєєв.

У цьому контексті дуже важливою є позиція всіх 28 країн-членів ЄС, яка поки різниться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156