Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) з американською нафтогазовою компанією Chevron, яка, за словами українських чиновників, має намір вкласти близько 10 млрд дол. у видобуток вуглеводнів у західних регіонах країни.

Про це на брифінгу в Адміністрації Президента України повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, поінформували у прес-службі Глави держави.

Документ був підписаний Ставицьким та генеральним директором компанії «Шеврон Юроп Експлорейшн енд Продакшн» Дереком Дюпрі Магнесс.

Нагадаємо, Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, у результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу в Європу.

У лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення УРП на Юзівській (Донецька і Харківська області) та Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. У травні 2012 року переможцями конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській і Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell.

24 січня підписано угоду між компанією Shell та компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі у Харківській і Донецькій областях.

Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.) оцінюються у 4,054 трлн куб. м газу. Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) - у 2,98 трлн куб. м газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

628