Причиною спалаху захворюваності на кір у Рівненській області стала нестача відповідної вакцини.

Про це повідомив начальник епідеміологічного відділу головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області Віктор Мороз.

За його словами, з проведенням вакцинації проти кору у Рівненській області в даний час виникла велика проблема: область забезпечена вакцинами на 21% потреби.

Мороз зазначив, що вакцинація проти кору належить до розряду обов'язкових щеплень, проведення яких фінансується із держбюджету. Матеріали для цього область отримує централізовано з Києва, а саме від державного підприємства «Укрвакцина». Вони надходять на склади рівненського підприємства «Медспецпоставка» і звідти прямують в усі райони Рівненської області. Те, що вакцини область отримує далеко не у повному обсязі, і спричинило виникнення проблеми, стверджує головний санепідеміолог області.

За словами Мороза, у цілому в регіоні за десять місяців 2013 року на кір захворіли 555 осіб, а на 5 листопада у Сарненському районі зафіксовано 472 випадки захворювання на кір.

«Причому спостерігається активізація саме останнім часом. Так, у вересні 2013 року у районі було зафіксовано 123 випадки захворювання на кір, у жовтні - 349. Крім проблеми з наявністю вакцини для щеплення проти кору, у Сарненському районі зареєстровано найбільшу кількість відмов від щеплень», - підкреслив він.

У селі Цепцевичі Сарненського району, де на кір захворіли 42 школяра, переважна більшість із них не була щеплена проти цієї хвороби.

Як повідомляв ForUm, у c.Цепцевичі Сарненського району Рівненської області серед учнів загальноосвітньої школи з 23 по 28 жовтня 2013 року було зареєстровано спалах кору, у результаті якого постраждали 42 дитини.

Станом на 4 листопада всі хворі з легкою формою захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

У ході епідрозслідування встановлено, що дев'ять осіб щеплені згідно з рекомендаціями Національного календаря щеплень, чотири людини - не щеплені і 29 осіб не отримали чергового щеплення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218