Купувати квитки на потяги зі студентською знижкою через сайт Укрзалізниці студенти вузів зможуть з 1 липня наступного року. До цього часу буде підготовлена Єдина електронна база даних Міністерства освіти і науки, яка реєструє всіх студентів. Саме створення та впровадження електронного реєстру студентів дозволить залізниці реалізувати сервіс продажу студентських проїзних квитків через Інтернет. Про це під час зустрічі зі студентським активом заявив заступник гендиректора Укрзалізниці Павло Чекалов.

«Згідно з рішенням уряду, електронна база даних Міносвіти стане легітимною з 1 липня 2014 року. Тільки після цього ми зможемо використовувати її для продажу квитків через онлайн-систему Укрзалізниці», - зазначив Чекалов.

За його словами, Єдину державну електронну базу з питань освіти (електронний реєстр) зараз допрацьовують у Міністерстві освіти і науки. Тим часом триває перший етап дослідної експлуатації бази через залізничні каси.

«При введенні даних студентського квитка система автоматично відправляє запит до бази даних МОН, після чого касиру надходить інформація, яка підтверджує або не підтверджує легітимність студентського посвідчення. Система буде так само працювати і при онлайн-продажу квитків через сайт Укрзалізниці», - пояснив заступник гендиректора УЗ.

З введенням цієї послуги для студентів інтернет-продажу квитків через сайт booking.uz.gov.ua можуть зрости на 8-10%, вважає заступник гендиректора УЗ. «Студенти - категорія населення, яка активно користується інтернет-сервісами. Враховуючи це, всі студенти, які купують квитки за пільгою , можуть стати потенційними клієнтами нашої онлайн-системи», - додав Павло Чекалов.

За повідомленням прес-центру Укрзалізниці, у січні-вересні 2013-го залізничниками тільки у дальньому сполученні перевезено 4,7 млн студентів. Купити квитки на поїзд зі знижкою до 50% учні вузів зараз можуть в усіх залізничних касах.

Нагадаємо, у жовтні Укрзалізниця розширила список поїздів, посадка на які здійснюється за придбаними в Інтернеті електронними квитками. При цьому для пасажира немає необхідності звертатися у касу. Придбати такі квитки можна на всі швидкісні потяги категорії Інтерсіті+, а також на деякі поїзди, які курсують між Києвом та Донецьком, Сімферополем, Львовом, Харковом, Одесою і Дніпропетровськом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151