Жоден з існуючих законопроектів щодо лікування ув'язнених за кордоном не має перспективи. Як передає кореспондент Forum'у, про це сказав голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов на брифінгу.

Єфремов підкреслив, що для вирішення питання про прийняття законодавства, що дозволяє екс-прем'єру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон, необхідно створити робочу групу для напрацювання дієвого законопроекту. «Сьогодні є кілька законопроектів, і, як я бачу, ми все одно будемо змушені створити робочу групу, оскільки жоден із законопроектів не має перспективи, щоб за нього проголосували», - сказав він.

Лідер фракції ПР зазначив, що якщо у четвер парламент вийде на голосування щодо законопроектів про лікування ув’язнених за кордоном, може бути створена відповідна робоча група.

При цьому Єфремов прогнозує, що фракція ПР не буде голосувати за проект Анжеліки Лабунської. «Наша фракція за цей законопроект, у форматі, виписаному народними депутатами, голосувати не буде», - завив він.

Нагадаємо, Верховна Рада України у четвер вранці розгляне всі чотири законопроекти, що стосуються лікування засуджених за кордоном, заявив голова парламенту Володимир Рибак.

У Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти щодо можливості лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - принесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158