Україна сподівається на зростання інвестиційної привабливості в енергетичному секторі завдяки підписанню Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», повідомляє прес-служба Глави держави.

«Очікуємо, що після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом підвищиться інвестиційна привабливість енергосектору України», - сказав Янукович.

За його словами, в Україні працюють над покращенням умов для реалізації енергетичних проектів.

Глава держави переконаний, що приведення українського правового поля у відповідність з Третім енергопакетом Євросоюзу дозволить підвищити конкурентоспроможність, прозорість та інвестиційну привабливість української енергетики.

«Вже сьогодні Україна успішно співпрацює зі світовими компаніями в сфері видобутку вуглеводнів», - підкреслив Президент, додавши, що це не тільки сприяє впровадженню передових технологій і досвіду, але й посилює енергетичну безпеку держави.

Як зазначив Янукович, за рахунок іноземних інвестицій Україна збільшує видобуток власних енергетичних ресурсів, посилює власну енергетичну незалежність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202