Інвестиції в економіку України повинні направлятися на розвиток високотехнологічних виробництв. Про це сказав Глава держави на пленарному засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції в розвиток економіки і соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», повідомляє прес-служба Президента.

«Інвестиційні ресурси повинні бути спрямовані на розвиток високотехнологічних виробництв, технічне переоснащення і створення нової сучасної інфраструктури», - сказав Янукович.

Президент нагадав, що у серпні цього року уряд затвердив перелік пріоритетних галузей економіки. Це агропромисловий комплекс, житлово-комунальне господарство, машинобудування, транспортна інфраструктура, курортно-рекреаційна сфера і туризм.

«Ще раніше були надані преференції підприємствам альтернативної енергетики та сектору інформаційних технологій», - зазначив Янукович.

За його словами, це саме ті галузі, які є найбільш привабливими для іноземного інвестування.

Як повідомлялося, Президент України вважає, що заохочення інвестицій в українську економіку є однією зі складових модернізації держави.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304