Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд передала Президентові України Віктору Януковичу лист від держсекретаря Джона Керрі, у якому той просить вирішити усі питання, необхідні для підписання наприкінці листопада угоди про асоціацію між Києвом та Європейським союзом.

«Я сьогодні (вчора, 4 листопада - Ред.) передала Президентові України лист від держсекретаря США Джона Керрі, в якому підкреслюється, що Україна багато зробила на шляху в Європу, але також закликає завершити роботу, що залишається», - сказала Нуланд журналістам після зустрічі з Главою Держави Україна.

Нуланд назвала плідною зустріч з Януковичем, яка тривала кілька годин. «Під час зустрічі Президент дав зрозуміти, що Україна зробила свій вибір - це вибір на користь Європи», - додала помічник держсекретаря США.

За її словами, США готові підтримати Україну на шляху виконання всіх критеріїв для підписання угоди з Євросоюзом.

Нагадаємо, в грудні Україну з візитом відвідає державний секретар США Джон Керрі.

Сполучені Штати Америки готові надати допомогу Україні у виконанні умов, необхідних для підписання Угоди з ЄС, заявила 4 листопада після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем заступник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

Україна має намір підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східне партнерство» у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада, однак для цього їй необхідно виконати низку умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1681