Кабінет Міністрів схвалив проект угоди про розподіл продукції (УРП) з компанією Chevron на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці, який уряд планує підписати сьогодні.

Відповідне рішення закріплено в урядовому розпорядженні від 30 жовтня, оприлюдненому на сайті Кабміну.
«Схвалити проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна і компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська», - йдеться в документі.

Згідно з розпорядженням, Кабмін уповноважив міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького підписати зазначену угоду, дозволивши вносити в разі потреби до його проекту зміни, що не мають принципового характеру.

Нагадаємо, Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, в результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу в Європу.

У лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення УРП на Юзівській (Донецька і Харківська області) та Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) ділянках із запасами сланцевого газу. У травні 2012 року переможцями конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській і Юзівській ділянках стали компанії Сhevron і Shell.

24 січня підписано угоду між компанією Shell та компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській і Донецькій областях.

Прогнозні ресурси Юзівської ділянки (Харківська та Донецька обл.) оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу. Прогнозні ресурси Олеської ділянки (Львівська та Івано-Франківська обл.) - в 2,98 трлн куб. м газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237