Міліція Сумської області затримала чоловіка, якого підозрюють у двох вбивствах і серії розбійних нападів на жінок. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС області.

У всіх випадках потерпілими були жінки. Їх били по голові і забирали золоті вироби. Речами своїх жертв зловмисник планував розрахуватися за банківські кредити. «У правоохоронців достатньо доказів, що підтверджують причетність затриманого до двох останніх резонансних вбивств, а також до шести розбійних нападів і пограбування в обласному центрі», - заявив начальник УМВС області генерал-майор міліції Віктор Козицький.

Засоби масової інформації вже встигли охрестити цього зловмисника «сумським маніяком». Співробітникам міліції довелося працювати відразу в двох напрямах - на розкриття вже скоєних злочинів, а також на недопущення подібних злочинів у майбутньому. Поряд з активним проведенням розшукових заходів була посилена охорона громадського порядку в місті: на службу щоденно заступали близько 500 правоохоронців. Складений за описами потерпілих жінок фоторобот передбачуваного злочинця був розміщений у людних місцях, а також у засобах масової інформації.

«У результаті проведених нами заходів вдалося вирахувати і затримати злочинця. Це місцевий житель, 1966 року народження. Він є працівником одного з підприємств. Чоловік працював позмінно, а після роботи виходив «полювати» на жінок з золотими прикрасами», - зазначив Козицький.

За словами затриманого, він нападав на жінок з корисливих мотивів. Маючи численні кредити в банках, він таким чином планував з ними розрахуватися. Чоловік свідомо вибирав літніх жінок, оскільки вони не могли дати гідної відсічі.

Раніше чоловік ніколи не потрапляв у поле зору міліції. Про нього добре відгукуються як сусіди, так і колеги по роботі. Він зізнався у скоєному і співпрацює зі слідчими. Крім того, чоловіка впізнали потерпілі жінки, у нього вилучено речові докази, які фігурують у кримінальному провадженні .

Затриманий вже заарештований. Покаранням за скоєне для нього може стати довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, в Сумах у жовтні були практично однаково вбиті дві пенсіонерки. Вся міліція Сум, даішники і навіть солдати з місцевої військової частини були переведені на посилений режим патрулювання міста.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228