Голова Верховної Ради Володимир Рибак зазначає, що у депутатів парламенту виникли сумніви в доцільності прийняття законопроекту, який би дозволив колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон після того, як з'явилася інформація про наявність у неї нелегальних грошових рахунків за кордоном. Про це він сказав під час відкриття 7 засідання міжпарламентської асамблеї України і Польщі.

«Сьогодні виникла ще ціла низка питань. Була Погоджувальна рада і виникло питання про те, що за кордоном у Тимошенко і Лазаренка є якісь рахунки на суму 470 млн доларів. Тому у деяких депутатів виникли сумніви (з приводу ухвалення законопроекту)», - сказав він.

При цьому Рибак підкреслив, що він виступає за розгляд законопроектів у справі Тимошенко у сесійній залі парламенту і знаходження якогось компромісного рішення, повідомляють «Українські новини».

Також він зазначив, що Президент Віктор Янукович під час їхньої зустрічі підтвердив свою готовність підписати такий законопроект.

Разом з тим віце-спікер Сейму Польщі Цезарій Грабарчик під час свого вступного слова підкреслив, що вирішення справи Тимошенко є «лакмусовим папірцем» для України на її шляху до євроінтеграції.

Нагадаємо, народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає недоцільним дозвіл на виїзд Тимошенко за кордон. Свою позицію депутат аргументує виявленими новими обставинами, які свідчать про наявність у Тимошенко значних сум грошей сумнівного походження за кордоном.

Міністерство доходів і зборів почало судовий процес у Швейцарії та Сполучених Штатах Америки за звинуваченням низки осіб, включаючи колишніх прем'єр-міністрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка в привласненні понад 200 млн доларів державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323