Міністерство охорони здоров'я України визначило переможців конкурсних торгів з державних закупівель автомобілів швидкої допомоги, передає кореспондент Forum'у.

Так, тендер виграли три підприємства - «АІС-столиця», ТОВ «Ілатанмед», ПАТ «Науково-виробниче об'єднання «Практика», заявила начальник управління державних закупівель МОЗ Галина Довганич.

«Переможцем по першому лоту на машини швидкої допомоги типу А-2 отримало підприємство «АІС-Столиця», по лоту №3 - тип «В» і автомобілі типу «С» буде поставляти «Практика», - сказала вона.

При цьому торги по одному лоту на поставку 103 автомобілів швидкої медичної допомоги типу А були скасовані, оскільки до оцінки були допущені пропозиції менше ніж двох учасників. «Щодо другого лоту було тільки дві пропозиції, одна з яких не відповідала вимогам і була відхилена. Згідно із законом про держзакупівлі, торги були скасовані і перенесені на 5 грудня 2013 року», - уточнила вона.

Зокрема, МОЗ має намір закупити у «АІС-Столиця» 103 автомобілі швидкої медичної допомоги типу А на суму 48,925 млн грн, у «Ілатанмеда» - 150 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В на суму 97,35 млн грн, у «Практики» - 913 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В і 143 реанімобілі, типу С, на загальну суму 713,686 млн грн.

Разом з тим представник МОЗ зазначила, що міністерство отримало 17 пропозицій від 5 виробників. Щодо всіх пропозицій було створено конкурентне середовище. «В результаті у нас є можливість закупити на зекономлені кошти більше автомобілів і обладнання», - сказала вона.

Згідно з даними прес-служби МОЗ, заощаджена сума становить 6,5 млрд грн.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264