У Києві затримали групу кібершахраїв, які заволоділи 16 млн грн банківських коштів.

Як повідомляє прес-центр СБУ в м. Києві та Київській області, четверо громадян України відкрили фіктивне «підприємство-одноденку». Надалі вони уклали з банком угоду про встановлення в офісному приміщенні фінансової установи терміналу для проведення безготівкових розрахунків. Зловмисники несанкціоновано втрутилися в платіжну систему банку і незаконно перерахували 16 мільйонів гривень, що належать фінансовій установі, на картковий рахунок, відкритий на одного з учасників організованої групи.

У кінці жовтня СБУ затримала в Києві чотирьох зловмисників «на гарячому» під час отримання ними коштів з каси банку.

Встановлено, що організатор групи - 32-річний мешканець Київської області з технічною освітою, який з 2007 року перебуває у міжнародному розшуку за скоєння злочинів, пов'язаних із заволодінням коштів банківських установ Росії і України, шляхом проведення «хакерських атак» на рахунки клієнтів банку, використання підроблених платіжних карток, встановлення на банкоматах скіммінгових пристроїв та ін.

31 жовтня зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах і за допомогою електронно-обчислювальної техніки, створенні фіктивного підприємства, що завдало серйозної шкоди банку, у несанкціонованому втручанні в роботу техніки. Організатора угруповання заарештовано.

Викрадені кошти в повному обсязі повернуті банку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1602