Підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом не закриває можливості для співпраці з Митним союзом. Про це під час робочої поїздки до Донецька заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

«В положенні Угоди про асоціацію немає ніяких негативних положень про співробітництво з країнами СНД, а також іншими партнерами України, там є можливості встановлення зони вільної торгівлі з іншими країнами», - сказав він на зустрічі з головою Донецької ОДА Андрієм Шишацьким.

За словами Томбінського, зараз дуже важливо передбачити, куди буде рухатися Україна після Вільнюського саміту, на якому очікується підписання Угоди про асоціацію з ЄС, повідомляє «Укрінформ».

«Треба багато зробити для того, щоб імплементувати цю угоду. Одне з найважливіших її положень - це поліпшення стандартів. Які підібрати ключі для того, щоб відкрити ринки. Це може і повинна бути модернізація економіки України, цей шлях повинен пролягти і через досягнення європейських стандартів», - сказав посол ЄС в Україні.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що підписання Україною Угоди з Євросоюзом закриє для неї вхід у Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201