Комітет Верховної Ради України з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності готовий у вівторок, 5 листопада, провести екстрене засідання. Про це кореспондентові Forum'у сказав голова комітету Андрій Кожем'якін.

«Якщо буде рішення сесійної зали розглянути (законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном. - Ред.), то ми проведемо засідання протягом 15 хвилин», - сказав він.

У свою чергу автор одного із законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном Сергій Міщенко наполягає, що законодавство з даного питання повинне бути ухвалене, має бути досягнутий консенсус. «Не стільки важливо, чи підтримають депутати за основу мій законопроект. Головне - в результаті напрацювати законодавство, яке відкриває Україні шлях до євроінтеграції», - підкреслив він.

Автор ще одного законопроекту Анжеліка Лабунська заявила журналістам, що готова до того, що в її проект будуть внесені зміни.

Зокрема, на її думку, можна обмежити коло тих, хто зможе скористатися цим законом. «Я думаю, що це може бути зроблено, наприклад, відносно осіб, які скоїли тяжкий злочин, це ґвалтівники, довічні ув’язнені... Ми можемо внести певні корективи в даний проект, але я вважаю, що це можна робити і після його ухвалення», - сказала вона.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання профільного комітету Верховної Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не може розпочатися через відсутність кворуму.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що законопроекти щодо лікування ув'язнених за кордоном можуть бути винесені на розгляд в сесійну залу вже завтра, у вівторок.

За словами Рибака, під час розгляду цих законопроектів депутати, швидше за все, візьмуть до уваги порушення нової справи щодо Тимошенко.

Крім того, у четвер, 7 листопада, Верховна Рада України планує розглянути законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

У Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти про вирішення лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - принесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339