Співробітники ГУ Міністерства доходів у Донецькій області спільно з Головним оперативним управлінням і Управлінням оперативного документування міністерства припинили діяльність потужного підпільного цеху з виробництва тютюнової продукції, повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів в області.

Організував нелегальний бізнес житель Макіївки. Він розмістив промислову лінію повного циклу з виробництва сигарет з фільтром у складському приміщенні на території своєї приватної земельної ділянки. Склад загальною площею майже 200 квадратних метрів підприємець обладнав відповідною технікою для підтримки необхідної температури і вологості повітря.

Працювали на нелегальному виробництві вісім офіційно непрацевлаштованих осіб, вони займалися обслуговуванням промислової лінії і охороною приміщення та прилеглої території.

Виробничі потужності дозволяли робити за годину 20 тисяч пачок сигарет з фільтром. Реалізовувалися виготовлені тютюнові вироби під відомими брендами: «Marlboro», «Winston», «Прима», «Донський тютюн».

За словами начальника слідчого управління фінансових розслідувань генерал-майора податкової міліції Андрія Бачуріна, під час проведеного за санкцією суду обшуку оперативні співробітники вилучили виробничу лінію, близько 700 тис. сигарет, більше 5 млн російських марок акцизного податку, 7,5 тонн тютюну в мішках та іншу сировину.

Таким чином, із нелегального обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 17,6 мільйона гривень. Зараз встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконного виготовлення тютюнових виробів, місця їх зберігання і канали збуту цієї продукції.

Матеріали щодо кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176