Судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюється група осіб, включаючи українських екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка, вплине на позицію фракції Партії регіонів при голосуванні за законодавство, яке надає ув'язненим можливість лікування за кордоном. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в парламенті заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Ми сьогодні обговорювали на засіданні фракції це питання (початок судового процесу у США і Швейцарії. - Ред.). Виникло бурхливе обговорення навколо цієї теми і дана інформація не може не вплинути на рішення фракції», - сказав він.

Нардеп повідомив, що про нову справу проти Тимошенко він дізнався зі ЗМІ. «З'явилися повідомлення про те, що уряд України через серйозну юридичну структуру і Міністерство доходів і зборів порушили судовий процес у США і Швейцарії про повернення в Україну грошей, що належать Лазаренку і Тимошенко. Фахівці називають цифру 477 млн дол., які лежать на рахунках Лазаренка і нібито вони пов'язні з юрисдикцією США. Юридична перспектива повернення коштів досить непогана, тому що уряд США не заарештував рахунки. Відповідно до прецедентного права, яке існує в США, такі справи вже розглядалися, і кошти, як правило, поверталися на територію країни, з якої вони були незаконно виведені», - заявив він.

Єфремов також повідомив, що згідно з інформацією ЗМІ, 25 млн дол. лежить на рахунках Тимошенко в швейцарських банках і переводилися на них у 2008, 2010 роках, коли вона була прем'єр-міністром.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США і Швейцарії для захисту інтересів Держави Україна у справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюється група осіб, включаючи українських екс-прем'єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272