Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США і Швейцарії для захисту інтересів Держави Україна у справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюється група осіб, включаючи українських екс-прем'єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка.

Міндоходів доручило міжнародній юридичній фірмі Lawrence Graham представляти їхні інтереси у майбутніх судових процесах у деяких країнах світу і вжити всі необхідні заходи для найкращого захисту інтересів Держави Україна, повідомляється на сайті цієї фірми.

Наразі лондонською групою фахівців Lawrence Graham керує старший партнер і керівник відділу з питань економічних злочинів та повернення активів Ендрю Віттс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми раді взяти участь у цій важливій справі, і ми вважаємо, що наша міжнародна мережа юристів, які займаються економічними злочинами і відновленням активів, дає нам необхідний професійний досвід для вирішення завдання такого роду», - повідомив Віттс.

Згідно з інформацією сайту Lawrence Graham, незаконні дії осіб, які підозрюються в участі в розтраті, були в минулому предметом кримінальних розслідувань або судових розглядів у США, Швейцарії та Україні.

Раніше до послуг фірми Lawrence Graham зверталася Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» - у серпні цього року вона підписала з цією фірмою договір про юридичне супроводження своєї зовнішньоекономічної діяльності у 2013 році.

Британська Lawrence Graham займалася юридичним супроводом зовнішньоекономічної діяльності «Нафтогазу України» у 2011-2012 роках. Крім того, в квітні поточного року держхолдинг підписав угоду вартістю $200 тис. з Lawrence Graham для захисту в судах своєї частки у британській нафтогазовій компанії з активами в Україні JKX Oil&Gas (JKX) за позовом корпорації Merchant International Company Ltd (США).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283