Президент України Віктор Янукович зможе зареєструвати у парламенті законопроект «Про прокуратуру», як тільки альтернативний депутатський законопроект буде відхилений парламентом.

Про це у ході Погоджувальної ради заявив представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, передає кореспондент ForU m'у.

Він нагадав, що у Раді зареєстрований проект закону про прокуратуру №0889, і вже у вівторок на ранковому засіданні депутати його розглянуть.

«Законопроект про прокуратуру готовий, і Янукович готовий його реєструвати у Раді, але... Хочу нагадати, що Регламент не дозволяє зареєструвати новий законопроект, поки не буде розглянуто вже зареєстрований», - пояснив він.

За його словами, як тільки депутати відхилять законопроект №0889, відразу ж можна зареєструвати президентський проект закону з пропозиціями Венеціанської комісії.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Раніше європейська комісія «За демократію через право» («Венеціанська комісія») рекомендувала Україні внести зміни у законопроект про прокуратуру для повноцінної відповідності європейським стандартам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214