Громадяни України повинні їздити в Росію за закордонними паспортами. Про це у коментарі кореспонденту ForUm'у заявив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Думаю, що більшість людей, які їздять за кордон, мають закордонні паспорти. Тому я не бачу тут проблем і, навпаки, вважаю, що закордонні паспорти потрібно давно вже ввести, щоб раз і назавжди у наших громадян зникло відчуття, що ми продовжуємо жити у якомусь радянському просторі без кордонів і без поняття «іноземної держави».

За його словами, відносини України і Росії базуються на міжнародному праві, яке передбачає, що громадяни перетинають кордон з відповідними документами.

«Українці повинні мати документи встановленого зразка, а не користуватися якимись, вибачте, «довідками з ЖЕК у», - сказав Огризко.

Нагадаємо, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що громадяни РФ і України повинні їздити за закордонними паспортами, а не користуватися внутрішніми документами при поїздках на суміжну територію.

Прес-секретар прем'єр-міністра України Миколи Азарова Віталій Лук'яненко зазначив, що уряд України не планує робити обов'язковим в'їзд в країну для росіян за закордонними паспортами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158