Краматорський міський суд оголосив вирок керівнику відділу міськради міста, який був звинувачений в отриманні 5 тисяч доларів від приватного підприємця. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

У ході судового слідства встановлено, що чиновник вимагав і отримав від підприємця 5 тисяч доларів. Саме у таку суму керівник одного з відділів міськради оцінив свою участь у продовженні строку оренди дитячого спортивного клубу. Для передачі грошей чиновник запросив підприємця до себе додому, де і був затриманий «на гарячому» представниками правоохоронних органів.

Керівнику відділу міськради були пред'явлені звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Державне обвинувачення у цьому кримінальному провадженні підтримувалося прокуратурою Донецької області. Судом була підтримана позиція державного обвинувача, службовець визнаний винним у скоєнні тяжкого посадового злочину і засуджений до реальної міри покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154