Поліція Паттайї вдень у понеділок затримала капітана затонулого в неділю пасажирського порома «Ko Larn Travel -1», заявив начальник міської поліції полковник Суван Чієаунавінтханат.

«Капітан судна, 48-річний Саман Куанмианг, громадянин Таїланду, затриманий сьогодні вдень і зараз перебуває на допиті у міському відділі поліції», - сказав він РІА «Новости».

Капітану можуть бути пред'явлені звинувачення у халатності та необережному управлінні судном на морі , що спричинило загибель людей, повідомив поліцейський.


 
Пором, який відправився у неділю ввечері останнім рейсом з острова Лан у Паттайю, за відомостями поліції, був сильно перевантажений і не був обладнаний достатньою кількістю рятувальних засобів. При виході у море, всупереч правилам руху на воді транспортних засобів подібного класу, команда не забезпечила пасажирів рятувальними жилетами, яких на судні було набагато менше, ніж пасажирів.

Пором «Ko Larn Travel-1» був одним із шести подібних двопалубних дерев'яних поромів, які належать компанії «Ko Larn Travel». Поліція і співробітники Морського департаменту Таїланду найближчим часом займуться перевіркою діяльності компанії: за наявною у поліції інформацією, судна компанії часто виходять у море перевантаженими, а їхні двигуни та обладнання часто виходять із ладу, повідомляє у понеділок Третій національний телеканал Таїланду.

Морський департамент Таїланду оголосив про початок розслідування причин катастрофи порому, який проходитиме паралельно з поліцейським розслідуванням.

Нагадаємо, при аварії порома сім осіб загинуло, із них троє росіян. Ще 15 були доставлені на берег з тяжкими травмами, із 209 врятованих більше половини направлені у лікарні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

539