Громадяни Росії і України повинні їздити за закордонними паспортами, а не користуватися внутрішніми документами при поїздках на суміжну територію, заявив глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Я вважаю, це абсолютно правильно, треба їздити за закордонними паспортами, а не внутрішніми паспортами», - сказав він. При цьому статс-секретар, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін зазначив, що це питання вже обговорюється на рівні міністерств закордонних справ. Але візовий режим вводитися не буде.

Нагадаємо, що в даний час громадяни двох країн можуть перетинати кордон за внутрішнім загальногромадянським паспортом. Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що потрібен певний період, щоб українці, які планували поїздки до Росії , змогли отримати закордонні паспорти.

У свою чергу, президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що в'їзд до Росії з 2015 року має здійснюватися за закордонними паспортами для всіх країн, крім країн-учасниць Митного союзу (Білорусь, Казахстан).

Чому Росія вирішила відгородитися від своїх сусідів і як це вплине на життя українців, ForUm запитав у експертів:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2371