Іраклій Гарібашвілі, який обіймає посаду міністра внутрішніх справ, названий кандидатом на пост прем'єр-міністра Грузії.

Після консультацій у суботу з представниками уряду, Політради правлячої коаліції «Грузинська мрія» і парламентської більшості прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі, який йде у відставку в найближчі тижні, на спеціальному брифінгу назвав ім'я свого наступника - це нинішній глава МВС Іраклій Гарібашвілі, передає «Інтерфакс».

Гарібашвілі народився у червні 1982 року. У 2005 році закінчив Тбіліський державний університет за спеціальністю міжнародні відносини, з цієї ж спеціальності одночасно навчався у Сорбонском університеті у Франції.

У 2007-2012 роках був членом спостережної Ради банку «Карту» в Тбілісі, який належить Бідзині Іванішвілі. У 2008 році був почесним консулом Грузії у Сан-Марино. Досконало володіє англійською, французькою та російською мовами. З жовтня 2012 року обіймав посаду міністра внутрішніх справ Грузії. Одружений, має двох дітей.

Затвердження Гарібашвілі на посаді відбудеться після офіційної відставки прем'єра Іванішвілі, яка має відбутися відразу ж після інавгурації ново обраного президента Гіоргія Маргвелашвілі 17 листопада.

Згідно з конституційними нормами, за відставкою прем'єра слідує розпуск уряду та обрання нового прем'єра, який представляє парламенту на затвердження свій кабінет міністрів.

Як заявив журналістам лідер парламентської більшості Давид Саганелідзе, затвердження на посаді кандидатури нового прем'єра, ім'я якого вже назване, відбудеться у максимально стислі терміни.

«Без будь-яких проблем відбудеться оголошення вотуму довіри новому уряду, в якому відбудуться незначні порівняно з нинішнім складом зміни», - сказав Саганелідзе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258