В Адміністрації Президента України не розглядають можливість перенесення процедури підписання угоди з Євросоюзом на 2014 рік і розрахову ють встигнути з виконанням у сіх зобов'язань до саміту у Вільнюсі в листопаді.

Про це сказала «Голосу Америки» радник Президента України з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук.

За її словами, Президент Віктор Янукович не має плану «Б» на випадок не підписання у цьому році Угоди про асоціацію з ЄС.

«Україна, власне, сьогодні працює, серйозно працює, динамічно працює над тими зобов'язаннями, які ми взяли з точки зору асоціації на Вільнюському саміті, і над виконанням поставлених перед нею завдань», - заявила Ставнійчук.

«Власне кажучи, те, що парламент розглянув у першому читанні законопроект, що стосується питання незалежності, посилення незалежності суддівського корпусу, власне кажучи, те, що подано відповідний законопроект про прокуратуру і найближчим часом буде внесений до парламенту, власне кажучи, те, що у парламент внесено відповідний законопроект, який стосується питань удосконалення виборчого законодавства, і ціла низка інших питань свідчать, що ми дуже динамічно і наполегливо працюємо над тими питаннями, які необхідно вирішити до Вільнюського саміту», - заявила радник Президента.

Ставнійчук вважає, що Україна ще ма є час, щоб виконати свої зобов'язання.
«Таким чином, на сьогоднішній день стоїть завдання винятково плану «А» - все-таки відпрацювати ті позиції, які пов'язані з європейською асоціацією», - зазначила Ставнійчук.

30 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Євросоюз може перенести підписання угоди з Україною на 2014 рік, якщо українська влада не встигне виконати всі необхідні умови до саміту «Східного партнерства».

Як очікується, підписання Угоди про асоціацію з ЄС має відбутися під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

471