Голова пакистанських талібів Хакімулла Мехсуд був убитий у ході нападу американського безпілотника. Про це повідомив високопоставлений представник руху Талібан.

Згідно з місцевими джерелами, внаслідок удару безпілотника по автомобілю Мехсуда загинули ще чотири людини, у тому числі його двоє охоронців . Пакистан засудив напад дрона США на його території, повідомляє Російська служба «Бі-бі-сі».

За даними пакистанських ЗМІ, новим главою пакистанських талібів стане Хан Саїд, також відомий як Саджна. Напад стався в день, коли уряд Пакистану оголосив, що збирається направити делегацію у регіон, щоб почати мирні переговори з талібами. Міністр внутрішніх справ Пакистану Чаудхурі Нісар розцінив цей удар безпілотника спробою "саботувати" мирні переговори уряду країни і талібів.

При цьому багато хто вважає, що смерть Мехсуда дасть дорогу групам, які публічно виступають за зближення з пакистанською владою. Хан Саїд Саджна, якого готують у наступники Мехсуда, якраз очолює одну з таких груп.

Хакімулла Мехсуд став лідером пакистанських талібів у 2009 році у віці 30 років, після того як його попередник Байтулла Мехсуд загинув внаслідок удару дрона по дому його тестя у Південному Вазиристані. ФБР призначило за його голову нагороду у $5 мільйонів. Вважається, що він відповідальний за загибель тисяч людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153