Прем'єр-міністр України Микола Азаров обіцяє, що будівництво Дарницького вокзалу буде завершене. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Як легко кидатися звинуваченнями у безгосподарності і в чому завгодно. А насправді йдеться не про безгосподарність, а про відсутність стабільної влади та стабільного управління в Україні. У 2002 році було прийняте рішення про поділ найбільшого пасажирського транспортного вузла на два: тобто існуючий зараз залізничний вокзал і перенесення значної кількості потягів на Дарницький залізничний вузол. Реалізація цього рішення дозволила б значно розвантажити центр міста. Адже погодьтеся, Київ, по суті, розділений на дві великих частини: Правобережну і Лівобережну», - зазначив він.

За словами прем'єра, всі розрахунки були здійснені, вони були розглянуті, і визнані оптимальними. «І якщо б влада у 2004 році не змінилася, то, безумовно, цей проект був би реалізований. А оскільки будівництво було розпочате, потім припинене, а потім запитайте: скільки разів ще помінялася влада, скільки змінилося прем'єр-міністрів, міністрів транспорту? І тільки зараз ми знову повернулися до реалізації цієї ідеї. Не забувайте, що ще була економічна криза і ціла низка інших проблем», - сказав він.

Як нагадав прем'єр, зараз частково цей проект уже реалізований, побудований Дарницький шляхопровід, який замінив Дарницький залізничний міст, що перебував в аварійному стані, підготовлений Миронівське напрямок, великий транспортний вузол у Видубичах, зараз вирішується питання про залізничну магістраль до аеропорту «Бориспіль».

«Ви напевно знаєте, що кілька років тому закінчене будівництво приміського Дарницького вокзалу. Таким чином і цей, як Ви сказали, пам'ятник буде завершений», - зазначив Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213