Уряд розробляє програму відновлення регулярного пасажирського судноплавства по Дніпру, розраховану на 5-7 років. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив у Facebook.

Як нагадав він, раніше по Дніпру здійснювалося регулярне пасажирське судноплавство, і було досить зручно здійснювати не тільки туристичні поїздки, але і їздити у своїх справах, використовуючи водний транспорт. «На жаль, за ці роки практично було ліквідовано суднохідний річковий флот, дуже мало що робилося для розчищення русел, обладнання пристаней, дебаркадерів і всього того величезного господарства, яке має бути для здійснення цього проекту. Тому цілком зрозуміло, що дуже швидко це зробити не вдасться. І тому ми розробляємо програму, розраховану приблизно на 5-7 років», - зазначив він.

За словами Азарова, програма дозволить реалізувати ідею Президента щодо відновлення судноплавства по Дніпру.

«Зараз ведуться розрахунки фінансово-економічного плану. Звичайно, добре б залучити кошти інвесторів. Річковий транспорт досить швидко окупається», - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вимагає від уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив профільним міністерствам до кінця року розробити план розвитку судноплавства по Дніпру для здійснення імпорту зернових культур річковим транспортом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230