Український парламент готовий якомога швидше ратифікувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з членами Бюро Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ у п'ятницю, повідомляє прес-служба парламенту.

Рибак зазначив, що оперативність початку тимчасового застосування Угоди буде залежати від швидкої ратифікації Угоди Верховною Радою України. «Сьогодні навколо стратегічного вибору на користь євроінтеграції України існує широкий політичний консенсус, тому можу вас запевнити у готовності українського парламенту якомога швидше ратифікувати Угоду», - підкреслив керівник парламенту.

У свою чергу, члени Бюро ПА ЄВРОНЕСТ відзначили вагомий прогрес України на шляху до євроінтеграції. Глава делегації Європарламенту у ПА Євронест Євген Кирилов підкреслив, що підтримка України на цьому шляху з боку європейських структур неухильно зростає. Він також відзначив значний збіг бачення перспективи співробітництва в Україні та Брюсселі.
Члени Бюро також заявили про подальшу підтримку України, у тому числі в частині виконання торговельної угоди у разі підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі, і побажали успіху на саміті.

Рибак зауважив, що «українському народові потрібні європейські стандарти життя». «Ми сподіваємося на вашу підтримку», - сказав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може відбутися на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада цього року.

18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225