Уряд має чіткий намір полегшити доступ населення і підприємств до адміністративних послуг на території всієї України. Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, коментуючи надання можливості громадянам України з 1 листопада отримувати адміністративні послуги, які надає Державна реєстраційна служба, через будь-яке відділення «Укрпошти».

«Завдяки розгалуженій мережі «Укрпошти», що нараховує близько 14 тис. відділень, кожен бажаючий може скористатися популярними послугами Укрдержреєстру. Тобто жителям віддалених селищ не потрібно їхати у райцентри», - зазначив він, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

За словами Арбузова, таким чином навіть жителі невеликих сіл зможуть у спрощеному режимі отримувати доступ до адміністративних послуг.

«Тепер кожен громадянин може прийти у відділення «Укрпошти», які є у кожному селі, і отримати всю необхідну інформацію та консультацію щодо адмінпослуг. Крім того, вони також можуть оформити пакет документів на отримання адміністративних послуг і відправити його в службу єдиного вікна. Потім, також поштою, отримати результат», - додав Арбузов.

Таким чином, на думку першого віце-прем'єра, уряд вирішує головне завдання держави у сфері реформування адмінпослуг - максимально спростити доступ до них.

Нагадаємо, що вже з 1 листопада у відділеннях пошти можна отримати доступ до послуг, які раніше споживач міг отримати тільки в Укрдержреєстрі.

Таким чином, українці зможуть через пошту отримати поширені види адміністративних послуг. Серед них: державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проставлення апостилю на офіційних документах, отримання витягів із Державного реєстру прав на нерухоме майно та з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229