Журнал Forbes склав рейтинг найвпливовіших людей планети, до складу якого ввійшли дев'ять жінок.

Перше місце серед представниць прекрасної статі у рейтингу займає канцлер Німеччини Ангела Меркель, у загальному рейтингу найвпливовіших людей 2013 року вона займає 5-у сходинку.

«Нещодавно «залізний канцлер» без видимих проблем переобралася на пост, який вона беззмінно обіймає з 2005-го. У рейтингу найвпливовіших жінок світу за версією Forbes Меркель піднімалася на вершину 8 разів за останні 10 років», - повідомляють автори рейтингу, додавши, що вона є ключовою фігурою прийняття рішення у Європейському союзі.

Другою за впливовістю жінкою світу визнана президент Бразилії Ділма Руссеф, яка займає 20-у сходинку у загальному рейтингу.

Лідер Індійського національного конгресу Соня Ганді замикає трійку лідерів серед жінок і займає 21-у позицію у світовому рейтингу.

За нею слідує володарка 35-го місця - директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард. Далі йде президент Південної Кореї Пак Кін Хе (52-й рядок), гендиректор IBM Вірджинія Рометті (56), генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Чан (59), головний редактор New York Times Джилл Абрамсон (68). Замикає рейтинг заступник голови Ради керуючих Федеральною резервною системою США Джанет Йеллен (72).

Слабка стать зайняла 12% списку найвпливовіших людей планети. При оцінці кожної персони враховувалися три основні чинники, значимість яких коливається у залежності від категорії: гроші, присутність у медіа та вплив на галузь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148