Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко заявляє, що зараз в Україні більше половини дитячих відділень районних лікарень не відповідають необхідним стандартам. Про це він сказав на прес-конференції у Хмельницькому.

Павленко нагадав, що у серпні 2012 року Президент України Віктор Янукович доручив, щоб усі дитячі відділення районних лікарень країни були приведені до відповідних стандартів, у тому числі у частині забезпечення м'яким інвентарем (матрацами, подушками, безпечними ліжками) і проведенням капітального ремонту у дитячих відділеннях, передає «УНІАН».

«Уповноважений з прав дитини в даний час здійснює загальнонаціональний моніторинг і повинен сказати, що більше половини дитячих відділень районних лікарень не відповідають вимогам дитячих відділень», - підкреслив Павленко.

У той же час він зазначив, що Хмельницька область на цьому тлі виглядає досить пристойно. Зокрема, упродовж 2013 року тут зроблено ремонт у 10 дитячих відділеннях райлікарень. А до кінця 2015 року планується, що всі відділення будуть відповідати сучасним вимогам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166