Україна робить все можливе для мінімізації ризиків при вирішенні питання про Асоціацію з Євросоюзом, заявив уповноважений Кабінету Міністрів України з питань співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерій Мунтіян у п'ятницю в ефірі телеканалу «Росія-24».

За його словами, «сказати, що там все гаразд буде, якщо підпишемо або не підпишемо Угоду про асоціацію з ЄС. - Редю), ми не можемо сьогодні. Практика покаже».

Мунтіян наголосив, що ринок Митного союзу також важливий для України. «Ринок Європейського союзу для України привабливий, тому що там є інвестиції, технології, в обсязі 50 мільярдів доларів», - пояснив уповноважений Кабінету Міністрів України, повідомляє РІА «Новости». Однак він не може назвати цей варіант оптимальним.

«Якщо ми подивимося на ринок країн Митного союзу, то, виходить, що за обсягом він вище - 38%, це 65 мільярдів доларів, і, що б нам не говорили, цей ринок нам ніхто не замінить, і ризики, якщо ми їх втратимо, ніхто не компенсує, у тому числі країни ЄС», - зазначив Мунтіян.

Україна, заявив він, робить усе можливе, щоб мінімізувати існуючі ризики. «Тут треба, може, сім, а може, сто сім разів відміряти, один раз відрізати», - сказав чиновник.

Як додав він, зовнішні фактори будуть враховані: «Ми повинні і зовнішні фактори враховувати. Моя думка - ми повинні, перш за все ... на цю проблему дивитися через призму національної безпеки України».

Нагадаємо, Україна у листопаді планує підписати угоду з Європейським союзом про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. 18 вересня уряд України затвердив проект документа.

Одночасно Україну запрошують у Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану і вже надали їй статус спостерігача, однак Київ заявляє, що не готовий до повноцінного вступу у МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165