Президент України Віктор Янукович підписав Закон №644-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини». Про це повідомляється на сайті Глави держави.

За пропозицією Президента пропонується встановити, що реєстрація місця проживання дитини здійснюється на підставі направлених органами соціального захисту населення даних, які вказав законний представник, з яким постійно проживає дитина, в заяві про призначення допомоги при її народженні.

Також орган праці та соціального захисту зобов'язується за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким проживає дитина, або за місцем народження дитини, після звернення одного з батьків (опікуна), самостійно одержувати від органів влади, установ, держреєстрів у порядку обміну інформацією всі необхідні відомості для призначення допомоги.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла з пропозиціями Президента закон «Про внесення доповнень до закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини» 10 жовтня 2013 р.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366