У Кургані (РФ) в будівлі суду чоловік, незадоволений винесеним відносно нього судовим рішенням, підірвав гранату, повідомило джерело в правоохоронних органах регіону.

Представник прес-центру МВС Росії повідомив, що внаслідок вибуху в будівлі суду в Кургані дві людини загинули і двох поранено.

«За попередніми даними, чоловік, який підірвав гранату, був незадоволений винесеним відносно нього рішенням суду», - додало джерело.

За його словами, невідомий увійшов у будівлю суду і спробував увійти в зал судових засідань. Його став оглядати судовий пристав, і в цей момент чоловік підірвав гранату.

На місце, за повідомленням відомства, виїхав глава регіонального управління Слідчого комітету Денис Чернятьєв, повідомляє РІА «Новости».

Схожий випадок, але з менш трагічними наслідками, стався в місті Катайськ Курганської області наприкінці липня. Тоді чоловік вдерся в кабінет прокурора і погрожував йому навчальною гранатою, але боєприпас все таки не підірвав і був затриманий.

За даними ЗМІ, чоловік таким чином висловив протест «проти беззаконня силових структур». Згодом він став фігурантом кримінальної справи про загрозу застосування насильства щодо представника влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1516