Якщо Верховна Рада почне діяти конструктивно, а не політизоване, то будуть прийняті всі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це в ефірі Першого каналу Українського радіо заявила міністр юстиції України Олена Лукаш, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Хочеться конструктивних дій влади та опозиції щодо голосування за важливі законопроекти напередодні Вільнюського саміту. Але що ми бачимо в реальності? Законопроект про внесення змін у виборче законодавство з 10 жовтня лежить у Верховній Раді без змін. За Кримінально-процесуальний кодекс опозиція не дала жодного голосу, за Закон «Про адвокатуру» опозиція не дала жодного голосу, за національний превентивний механізм, який також вимагався європейським співтовариством, опозиція не дала жодного голосу. За внесення змін у Конституцію, пов'язані з незалежністю суддів, опозиція не дала жодного голосу. Тому іноді шуму більше, ніж справ», - заявила міністр.

На її думку, якщо Верховна Рада почне діяти конструктивно, а не політизовано, то всі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, як і більшість законів про євроінтеграцію, будуть прийняті в двох читаннях і Україна буде готова до Вільнюсу.

«Якщо почнуться політичні спекуляції і ми почуємо від опозиції, що закон про вибори потрібно починати з реформування ЦВК, законодавства, пов'язаного з незалежністю суддів, з того, щоб відкинути побажання Венеціанської комісії чи ще якісь політичні заяви, то це, безумовно, ускладнить процес прийняття. Але ми в даному випадку - оптимісти і вважаємо, що всі подивляться на календар і зрозуміють, що спочатку - Україна, а потім власні інтереси», - підкреслила Лукаш.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що євроінтеграційні закони об'єднали парламент.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176