Національний банк України зберігає незмінним порядок проведення валютообмінних операцій. Про це у відповіді на запит повідомили у прес-службі НБУ.

«Останнім часом у ЗМІ з'явилася не зовсім коректна інформація щодо процедури проведення валютообмінних операцій, а саме, що НБУ дозволив здійснювати валютообмінні операції без документів, що засвідчують особу. Насправді, порядок проведення валютообмінних операцій залишився незмінним», - зазначається у відповіді НБУ.

За даними НБУ, як і раніше для проведення готівкових валютообмінних операцій в Україні необхідно пред'явити документи, що засвідчують особу: копії цих документів повинні зберігатися разом з квитанцією про здійснення операції в документах дня банку. «НБУ звертає увагу, що за операціями з використанням спеціальних платіжних засобів банки здійснюють конвертацію гривні на іноземну валюту в тому випадку, коли клієнт розраховується платіжною карткою за межами України. У такому випадку відсутні які-небудь обмеження на здійснення таких операцій», - підкреслює прес-служба НБУ.

У Нацбанку також нагадали, що ще з вересня 2011 року банкам дозволено надавати послугу з купівлі через банківські автомати самообслуговування готівкової інвалюти у фізичних осіб: фізособа з допомогою банківського автомата самообслуговування здійснює продаж готівкової інвалюти й отримує готівкові гривні, але при проведенні такої операції поточні рахунки цієї особи не задіяні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199